روماتیسم مفصلی در دوران بارداری
آیا افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید می توانند بارداری طبیعی داشته باشند؟
بله برای افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید امکان بارداری سالم وجود دارد. اما شما باید تحت نظر پزشک متخصص خود باشید تا اطمینان حاصل شود که این بیماری و دارو های مصرفی، به شما و کودک تان آسیبی وارد نمی کنند.
قبل از اقدام به بارداری چه باید کرد؟
بسیار مهم است که قبل از اقدام به بارداری، باید با پزشک روماتولوژیست و متخصص زنان و زایمان خود مشورت بکنید. برخی از داروهای آرتریت روماتوئید می توانند مشکلات جدی برای نوزاد ایجاد کنند. قبل از بارداری باید مصرف این موارد را قطع بکنید:
- متوترکسات: اگر این دارو را مصرف می کنید، قبل از اقدام به بارداری آن را حداقل 1 ماه (3 ماه حتی بهتر است) قطع کنید. این دارو برای نوزاد بسیار خطرناک است.
- لفلونوماید: اگر این دارو را مصرف می کنید، حداقل 2 سال قبل از اقدام برای بارداری آن را قطع کنید. یا پزشک می تواند داروی دیگری به شما بدهد تا لفلونوماید سریعتر از بدن شما خارج شود. سپس، آنها می توانند آزمایشی را انجام دهند تا مطمئن شوند که قبل از اقدام به باردار شدن این دارو از بدن شما خارج شده است.
اگر در حین مصرف متوترکسات، لفلونوماید یا سایر داروهای مورد استفاده برای درمان آرتریت روماتوئید باردار شدید، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. آنها به شما کمک خواهند کرد تصمیم بگیرید که آیا داروها را قطع کنید (یا تغییر دهید). به علاوه، آنها ممکن است درمان های دیگر را به شما پیشنهاد بدهند.
همچنین اقداماتی وجود دارد که هر فردی باید قبل از اقدام به بارداری انجام دهد. این موارد شامل مصرف ویتامین ها و پرهیز از سیگار، الکل و برخی غذاها می شود. پزشک یا پرستار شما می تواند در مورد برنامه ریزی کلی برای بارداری به شما بیشتر مشورت بدهد.
داروهای من چگونه بر بارداری یا جنین من تأثیر می گذارد؟
- متوترکسات می تواند باعث سقط جنین شود. همچنین می تواند باعث عدم رشد صحیح کودک شود.
- لفلونوماید می تواند باعث عدم رشد صحیح کودک شود.
- دوزهای بالای استروئیدها در اوایل بارداری می تواند خطر تولد نوزاد با "شکاف کام" را افزایش دهد. (در نوزادان مبتلا به شکاف کام، سقف دهان کودک به درستی شکل نمی گیرد.) دوزهای بالای استروئیدها در اواخر بارداری می تواند باعث مشکلات دیگری مانند پاره شدن زود هنگام کیسه آب مادر شود.
در مورد تمام داروهایی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید و دستورالعمل های آنها را به دقت دنبال کنید. بدون مشورت با پزشک خود، مصرف هیچ دارو، مکمل یا داروی گیاهی جدیدی را شروع نکنید.
برخی از داروهای آرتریت روماتوئید را می توان در دوران بارداری مصرف کرد، اما فقط در زمان های خاص یا در مقادیر معین مثل:
- ضد التهاب های غیر استروئیدی : اینها شامل داروهایی مانند ایبوپروفن ، ناپروکسن و آسپرین است. آنها را می توان با خیال راحت در برخی مواقع در دوران بارداری استفاده کرد، اما در زمان های دیگر نه.
- استروئیدها : این داروها، مانند پردنیزون، در دوزهای کم در دوران بارداری نسبتاً بی خطر هستند. آنها اغلب در افراد باردار
- مبتلا به آرتریت روماتوئید برای کمک به کنترل بیماری استفاده می شوند.
آیا بارداری بر علائم آرتریت روماتوئید من تأثیر می گذارد؟
بسیاری از افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید متوجه می شوند که علائم آنها در دوران بارداری بهتر می شود. اما علائم برخی افراد ثابت می ماند یا بدتر می شود.
برخی از علائم طبیعی بارداری که مشابه علائم آرتریت روماتوئید هستند، از جمله:
- احساس خستگی
- تورم دست ها، پاها یا مچ پا
- درد مفاصل
- تنگی نفس خفیف
- بی حسی یا درد در دست ها
حتی اگر علائم آرتریت روماتوئید شما در دوران بارداری بهتر شود، اغلب پس از تولد نوزاد دوباره بدتر می شود. پزشک شما تصمیم خواهد گرفت که چه زمانی دوباره داروهای معمولی آرتریت روماتوئید را شروع کنید.
آیا می توانم شیر بدهم؟
بله. اگر مبتلا به آرتریت روماتوئید هستید، می توانید با خیال راحت به نوزاد شیر بدهید. اما در دوران شیردهی باید از مصرف برخی داروها اجتناب کنید. برخی از داروهای آرتریت روماتوئید می توانند وارد شیر مادر شوند و به کودک شما آسیب برسانند.
اگر می خواهید شیر بدهید، با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند به شما بگویند که کدام داروها را می توانید مصرف کنید و از کدام داروها اجتناب کنید. بسیاری از داروهایی که در دوران بارداری بی خطر هستند، در دوران شیردهی نیز بی خطر هستند. برخی از افراد در صورت نیاز به این داروها برای کنترل آرتریت روماتوئید خود، باید شیردهی را متوقف کنند.